Felaktig ögonfransförlängning

Härom veckan kom de 2 tjejer till mig som hade gjort ögonfransförlängning med trebens-fransar och ville ta bort dom, anledningen var att det drog och gjorde ont i fransarna, det drog i dom när de blundade.
 
 
Här ser vi den ena tjejens fransar, hennes egna hade inte tagit allt för stor skada, men hennes kompis hade inte lika tur (självklart glömde jag ta kort på hennes fransar), de hade gått av jättemånga och på vissa områden var dom hälften så långa som resten.
Här ser man tydligt att de egna fransarna sitter i stora klumpar av lim.

De som sätter trebensfransar är oftast inte medvetna om fransarnas anatomi. Man har mellan 90 och 150 fransar på övre fransraden och dessa fransar befinner sig i tre olika växtfaser, de olika växtfaserna är:

Anogena/tillväxtfasen: Det mesta av hårstrået befinner sig under huden, för litet för att förlänga.

Katogena fasen: Det är i en övergång, det är till hälften utväxt och det börjar gro ett litet nytt frö under. Detta kan man förlänga.

Telogena fasen: Vilofasen, roten ligger väldigt nära ytan och är på väg att falla bort. Detta går att förlänga.


Om man tänker sig att man då har 150 fransar som alla växer olika fort, och sätter trebensfransar på flera fransar åt gången, kommer det luggas, slitas och förstöra de egna fransarna. Oftast återgår fransarna till sitt normala utseénde ett tag efter att man tagit bort förlängninarna men ibland kan man ha otur och skada rötterna permanent.
 
 
Singelfransar, då de sätts på en frans i taget, "växer" med den egna fransen och drar inte i någon annan.
 
Här är en trebensfrans. Flera fransar är fästa i en knut vid "roten", knuten doppas sedan i lim och fästs på flera fransar i taget, ca 10 fransar.
Här är en singelfrans. Den har ingen knut till rot utan är bara rakt avskuren. Den raka ändan doppas i lim och fästs sedan på en enda frans.

 
Sen vill jag bara varna för att göra fransförlängning eller liknande behandlingar i asien. Vet att vissa blir sugna när de är så billigt. I asien har de ingen kontroller på vad de använder för limm och removers, marjoriteten av de produkter de använder är inte godkända av EU, de kan innehålla skadliga ämnen och har otroligt starka  ångor som kan skada ögonen. De limm som är godkända av EU har också starka ångor, (dessa försvinner efter limmet har torkat i ca 5 min) men de är ingenting i jämförelse med de från asien (där kan man få vänta i flera timmar på att de ska vara säkert att öppna ögonen efter att behandlingen är färdig).
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0