Erbjudande på fransförlängning

Hejsanhoppsan, jag tänkte köra med ett litet erbjudande hela Maj månad och de lyder som följer.

Om du tipsar en kompis om mig och ni båda bokar tid i maj får ni 100 kr var i rabatt på den behandling ni väljer.
Om du är intresserad av mina andra tjänster får du gärna besöka min hemsida.


Bas - Foundation

När det kommer till att välja färg på foundation är det i princip bara en sak man måste ha koll på, och det är vilken underton man har.

Men vad är undertoner?
Undertoner är den nyans din hudton går i, det är antingen gul eller rosa. För att lättast se vilken underton man har kan titta på halsen, dekolldaget och underarmarna. Om man fortfarande känner sig osäker kan man fundera på hur huden reagerar när man solar, blir man gyllenbrun har man gul underton och blir man rödbrun har man rosa underton.

När man hittat vilken underton man har ska man välja vilken typ av foundation man behöver.

Har fet hy ska man undvika oljebaserade och fuktgivande foundations då dessa resulterar i att man blir glansig snabbare, även om man pudrar ordentligt. Då kan en foundation särskilt anpassad till fet hy eller en i puderform vara bättre lämpad.

Har man torr hy ska man undvika uttorkande och för pudriga produkter då dessa torkar ut huden ännu mer. I dessa fall är en fuktgivande foundation att föredra då den återfuktar huden i ansiktet.

Använder man en flytande foundation är det viktigt att pudra för att fixera den. Gör man inte det rinner den lätt iväg och lägger sig i linjer. För att bli av med den pudriga känslan efteråt kan man spraya lite vatten på en puderpuff och dutta över ansiktet, detta "äter upp" det överflödiga pudret och fixerar makeupen. (Detta är väldigt bra för torr och mogen hy).

Färglära / Kontrast- och neutraliseringsfärg

Som makeup artist är färgläran A och O, kan man den blir allt lättare.

Färglära handlar om grundfärger och blandfärger.

Våra grundfärger är Blå, Gul och Röd. Tillsammans med svart och vit bildar dessa alla världens färger.


Våra blandfärger är Grön, Lila och Orange.
Dessa får vi genom att blanda våra grundfärger, för att få Grön blandar vi Blå och Gul, för att få Lila blandar vi Blå och Röd, och för att få Orange blandar vi Gul och Röd.



Kontrast- och neutraliseringsfärg är egentligen samma sak, skillnaden beror på placeringen av färgerna i fråga.

Grundfärgerna och blandfärgerna är kontrast- och neutraliseringsfärger till varandra. De är alltså dessa sakerna man måsta hålla koll på när man vill framhäva någons ögonfärg eller täcka en finne.


För att lättare hålla koll kan man tänka sig en färgcirkel. Då ser man klart och tydligt vilka färger som är kontrast-/neutraliseringsfärger till varandra då de är placerade mitt emot varandra.

 

 

Lägger man två färger bredvid varandra blir dom kontrastfärger, då framhävs de båda färgerna och de verkar mer lysande, läggs de däremot ovanpå varandra slås färgerna ut och resultatet blir en neutral gråbrun färg.

 

Neutraliseringsfärger:

För att dölja röd finne väljer man en grönare concealer och täcker finnen med.

För att dölja blodkärl och mörka ringar tar man antingen en gulare eller orangeare concealer och täcker det mörka med. Gul använder man om det mörka drar åt det lila hållet, och orange om det drar mer åt blått.


Kontrastfärger:

Ögonfärg Kontrastfärg Mildare variant

Blåa                                                            Orange                                                   Terracotta

Gröna                                                          Röd                                                        Rödbrun/Rödgrå

Gulbruna                                                     Lila                                                        Grålila

Bruna utan dragning(Orangebrun)             Blå                                                         Gråblå

Rödbruna                                                    Grön                                                      Gröngrå

Mörka/svartbruna                                       Vit                                                          Ljusa färger

Ljusa                                                           Svart                                                      Mörka färger

 


Färdig!!!

Wohooo!! Äntligen är de slut på allt slit. Efter massa blod, svett o tårar efter ja började utbildningen i januari är ja färdig diplomerad makeup artist. Jag har köttat mig på fingrarna när jag övade fransförlängning på den satans övningsdockan, svettats för de va typ alltid cpvarmt i klassrummet o tårar när ja blivit kittlad mellan ögonfransarna med fransmarkeringen.

men de har bannemej vart värt de. jag ska tenta upp en sminkning o sen får jag det proffesionella diplomet, har 6 månader på mig så de är ingenstress längre :D

Bilder kommer i morrn förhoppningsvis, de närmaste veckorna ska jag även försöka skriva om allt jag har lärt mig o visa med uppdaterade bilder :)


Grattis till alla oss konstiga människor i första eftermiddagsgruppen vårterminen 2012, Emma Norlin, Nathalie Gustavsson, Joanna Astrenius Broe, Bella Eklund, Jacqueline Chambel, Frida Edvardsson och mig själv, vi e nog seriöst den uddaste blandningen folk någonsin i en o samma klass på skolan^^

RSS 2.0