Fantasi/Trend

Denna veckan hade vi fantasi o trend på schemat. I måndags va de 20-talet på lektionen o vi blev överraskaed me att göra en 20-talsinspirerad fantasisminkning.

Modellen var bellas systers kompis som jag inte vet namnet på :)

I tisdags fick ja me mig Fredrika. Jag gjorde en fantasisminkning med inspiration från min moodboard. Skulle vart mörka cerisa fjädrar med svarta prickar men dom lyckades ja glömma hemma, fick låna dom rosa av snälla Frida.


sedan fick hon en normal sminkning att gå hem med :)


I onsdags följde Emelie med. Jag gjorde en trendsminkning med temat död panda.

Sen fick hon en naturlig sminkning att gå hem med, lyckades jäkligt bra med suddad fransskugga(de svarta närmast fransarna på överlocket) den dagen, lagom sådär 1 vecka innan slutproven^^


I torsdags fick ja o Joanna sminka varandra. Ja gjorde trenssminkning med temat upponer o utoin.
Blev inte tillräckligt nöjd för att känna att den va värd att ta kort på, men för att förklara så målade ja om munnens konturers så den blev upponervänd och målade den ljusgrön.


I fredags följde Sofia me på fantasisminkning, temat va glitter o pärlor.

2/3 av kursen gått och jag fick ett mindre krav av Emelie idag^^

Nu ska ja igen försöka få ihop ett nytt inlägg efter ett krav från Emelie^^ hade följande konversation med henne förut...


så jag fick ju alltså sätta mig o ladda upp hur många bilder som hellst från den senaste månaden.

Jag börjar väl där jag slutade förra gången, får bli 25/2 alltså^^ hade läxa att göra 2 sminkningar över helgen så jag passade på att göra 50-talssminkning á la Marilyn Monroe på mig själv.

Blev rätt trött i ögonen efter att ha gått me dom där lösfransarna hela dagen. efter de gjorde jag fransförlänging på mamma som jag fortfarande inte lyckats få en efterbild på^^
 på kvällen kom Olivia för att bli festsminkad, ja blev änna förbjuden att lägga upp några bilder så jag gör inte de^^ de blev svart sotning med lösfransar och guldig glittereyeliner på. Sketasnyggt blev de i alla fall!

På måndagen efter blev de till att fara till helås på kvällen för att provsminka rydaspexarna inför premiären på Lördagen. Sminkade bara halva ansiktet för att ja skulle hinna me alla så de känns inte så häftigt att lägga upp bilder på dom när dom bara är halvsnygga(haha).

Här kör dom låtarna ett par gånger. Blev positivt överraskad när dom drog igång en av mina favoriter "Crazy little thing called love" av Queen. Har väntat på att dom ska göra Queen ett par år o nu äntligen :)
På Lördagen fick ja gå upp tidigt, skulle iväg o klippa våra gamla kattungar som flyttat till Klas, sen hem till moster Lena för att äta innan ja började sminka dom första kl 13, sen va de full rulle utan tid till ens toabesök ända fram till 19.15. Då va ja helt slut efter att ha stått o sminkat non stop hela eftermiddagen, men bra blev de. Jag bestämmde mig då för att lägga mig på magen över en barstol för att böja ryggen åt andra hållet en liten stund innan jag packade ihop väskan o kollade på föreställningen. Den va sketarolig^^ 

Dom jag hann sminka innan de började var de som syntes mest.
(F.v) Jana, Lena, Malin, Emma, Stefan, Stina, Gunn-Britt, Klas och Viktor.







Här har vi hela gänget. Längst bak har vi Stig o Dick, dom va dom enda jag inte hann sminka, fast dom va inte så noga me de heller :)
Rydaspexets hemsida kommer du till här.

Dagen efter fick jag gå upp tidigt IGEN, då skulle de spelas in musikvideo i Göteborg med Hozan Karaman.

Här har vi honom :)

Jag var första MUA:n som kom dit så ja fick bästa platsen vid enda fönstret.. Moahhahaahaaa!!


Jag sminkade Leyla, vet inte hur hon stavar de men de va så dom uttalade de^^ Hon va den viktigaste tjejen i heeeela videon, typ Oh My Goooad :D

Hon la till vit kajal längs in i ögonvrån sen, blev apsnyggt. Fast ja glömde ta en bild på de -.-


Här har vi Emma, Frida, Nathalie o Bella som också var me, även två från förmiddagsgruppen var me men jag har varken bild på dom eller kommer ihåg va dom heter^^


Här photobombar Frida när ja ska kort på magdansöserna :P


Lilla mormor fick följa med när de va äldre modell på schemat.

Senare i veckan hade vi redovisning av grupparbeten, min grupp hade 80-talet.

Jag tycker personligen att jag vann över alla bara för att jag åkte me den sminkningen på tågen dit. XD

Efter redovisningarna var de dags för barnmålning. Jag va med Bella o de slutade med att hon såg något sjuk ut^^

Hon tycke innan att jag skulle bli så pass här snygg.

Här klippte jag av mitt långa hår!!!


I tisdags förra veckan skulle vi kopiera en reklambild, denna dagen slutade mina ögonskuggor att bli flammiga. Total win lxm!


Förra onsdagen skulle vi göra en trendsminkning inspirerad av en annan trendsminkning, såhär blev min på Joanna, hon hann tyvärr ta av dom lila lösfransarna jag hade satt på, sen blev inte intensitetskuggan så snygg som jag hoppats på, i efterhand känner jag att ja skulle hoppat över den. Ögonbrynen, eller vad man ska kalla dom, mitt i pannan tyckte läraren va riktigt bra för att vara gjorda på frihand :)

Här kom Liz in och fick en blå färgsotning när det var mörkhyad modell på schemat, blev riktigt bra. Sen fick hon en fin mörkbrun sotning med skimmer att åka hem i, glömde självklart ta kort på den också ^^

I fredags hade vi Creative Team på lektionen, vi höll kortkurs i makeup för våra modeller, vi demade på halva ansiktet så fick modellen sminka andra halvan. Jag fick med mig mor min o hon lyckades väldigt bra, trots att de blev lite flummigt när ja skulle förklara vissa saker vilket resulterade i att vi började skratta.


I helgen sminkade jag sjuklingarna kusinerna Josefine o Sofia, Josefine fick en liknande färgsotning som Liz och Sofia fick en sminkning inspirerad av Linda Hallberg, som jag gjorde mitt bästa för att kopiera och vi tyckte nog alla tre att jag satte den :)


I tisdags var de 60-tal á la Twiggy på schemat, de e rätt pilligt att måla dit falsk globlinje så jag fick stressa för att hinna färdigt med munnen, vilket resulterade i en mindre katastrof, fast jag fick blandat till rätt färg till den iaf.

Min modell var Jenny, hon fick en mörkgrön sotning att gå hem i:)

Och så till idag, vi hade show/kabaré som tema o såhär jäkla snygga blev jag och Jacquline.



Oh wow, här ser man min nya frisyr också XD

Ajm löööving itt!

RSS 2.0